Új, 1 éves Tantrikus Alkímia tanfolyam indult a harmónia és a nyugalom szigetén Budapest belvárosában.

[pricing_table color=”purple” columns=”1″ space=”no” rounded=”yes”] [pricing_column name=”” highlight=”no” price=’ Tantrikus Alkímia a Blahánál’ price_value=Hétfőként 18.00-kor button_link=#Jelentkezem button_text=JELENTKEZEM!]

Szeretettel várunk! Kezdő csoport indult hétfőn 18.00-kor két-háromhetenként. Bármikor csatlakozhatsz a tanfolyam helyszínén! Helyszín: Ezoterikus Jóga Központ, Budapest, Stáhly u. 13, 2 emelet (a Blahánál a Corvin mögött)

[/pricing_column] [/pricing_table]

[one_third_column]

Alkimia Bp plakat

Az alkímia olyan több-ezeréves tudomány, melynek az eredete a múltba veszik és melynek gyökereit megtalálhatjuk az egyiptomi hermetizmusban, csakúgy, mint a középkori Európa okkult filozófiájában vagy a indiai és tibeti tantrizmusban de a taoista hagyományban is. Az alkímiai tudománya minden időkben az átalakulás és a fejlődés titkos tudománya és egyben művészete volt.

Az alkímia szemléletében minden egy egységes univerzális princípiumból származik, mely minden megnyilvánult lény, dolog, jelleg és jelenség lényege, melyek ezen princípium különféle mértékű és formájú megjelenései. Ezért minden anyag, függetlenül attól, hogy az fizikai, értelmi, érzelmi vagy szellemi természetű tehát, legyen szó a fizikai világ anyagairól vagy az érzelmeinkről, gondolatainkról, mind-mind lényegüket tekintve ugyanazok, ezért minden átalakítható bármilyen másik dologgá.

Ez a princípium, mint egy láthatatlan formáló mátrix alakítja a teremtés minden szintjét (fizikai, asztrális, okozati). Ezért tudják például egy magzat, kezdetben egyforma sejtjei, hogy később mivé fejlődjenek és ezért lehetséges az, ahogyan a tibeti alkímia egyik legismertebb példája is mutatja, hogy a szén és a gyémánt bár látszólag két, egymástól teljesen különböző anyag, mégis mindkettő szén atomokból áll és a különbség csakis ezek elrendeződésében van. Hasonlóképpen egy hétköznapi ember lénye és tudata és egy szent ember tudata lényegében ugyanazon Isteni tudat, de megnyilvánulásukban teljesen különböznek. Az egyik teljesen zárt az Isteni tökéletesség iránt, míg a másik tükrözi a tökéletességet és ugyanakkor megnyilvánítja minden tettében, gondolatában és szándékában.

Az alkímia konkrét, élő tudomány és ugyanakkor spirituális út is egyben, pontosabban mivel minden spirituális út valójában átalakulás, az alkímia valamilyen formában minden spirituális úttal átfedésben van. Akármilyen utat is járunk, átalakulunk, fejlődünk és egyre közelebb kerülünk a tökéletességhez, vagy, ahogy a tibeti tantrikus alkímia mondja, a gyémánt tudatállapothoz, a vádzsrá állapothoz.

Az alkímia az átalakulás és a fejlődés tudománya, mely az univerzális törvényszerűségek értelmében megadja a lehetőséget az adeptusnak, hogy különböző, jellegzetes módokon eljárva, gyors, hatásos és konkrét eredményeket érjen el minden szinten, úgy magában, mint maga körül. Mivel minden átalakulás és fejlődés valójában csakis Shiva (Isten) kegyelmével lehetséges, gyorsan kiderül, hogy maga Shiva a Nagy Alkimista, aki feltárja a hermetikus tudományt az igaz adeptusok számára és aki ugyanakkor elrejti a profán szemek elől azt.

A Tantrikus Alkímia tanfolyamon tanulmányozni fogjuk és beavatást kapunk az alkímia sajátos szemléletébe és módszereibe a világról, az Univerzumról, a Végső Valóságról, a fejlődésről, melyet az alkimista bölcsek kriptikusan ‘leírtak’ és feltártak az ezoterikus szimbólumok segítségével.

 

Ezen a tanfolyamon elsajátíthatunk olyan módszereket, melyek segítségével gyorsan és hatékonyan átalakíthatjuk és kifinomíthatjuk lényünket, hogy minél jobban felszínre kerüljön és megnyilvánuljon az a lényegi valónk, ami valójában nem más, mint az Isteni Önvaló vagy Atman.

 

Sorra tanulmányozni fogjuk a nyugati és keleti (tibeti, kínai és indiai) alkímia rejtélyeit, valamit elsajátítunk különféle gyakorlatokat, módszereket; beavatást kapunk bizonyos bolygók mantráiba, tattvikus ciklusokba, melyek segítségével hatékonyabban gyakorolhatunk, stb.

 

A tanfolyamról:

A tanfolyam anyagát Adinathananda (jóga, sivaizmus és alkímia oktató) állította össze és tartotta meg először jógaiskolánk szellemi vezetője, Grieg fenntartásával.

Adinathananda Grieg egyik első tanítványa, még a nyolcvanas évek elején kezdett komolyan foglalkozni a jógával és más ezoterikus tudományokkal. A jóga oktatás mellett több tanfolyamot, szemináriumot, előadást tartott és tart, melyek kiegészítik és megvilágítják más szemszögből is a spirituális fejlődést, a jóga gyakorlást, mint pl. a sivaizmus, a ji ching, az enneagram, a bardo, az alkímia és még sok más.

A tanfolyam itt is Grieg közvetlen irányításával és fenntartásával folyik majd. Magyarországon a tanfolyamot Hegyeli András tartja.

 

A tanfolyam felépítése:

A tanfolyam két nagy részre van osztva, melyek egyenként 22 leckéből állnak, egy alkalom kb 2-2,5 órás. A tanfolyam kéthetente hétfőn lesz.

 

A tanfolyam díja

  Külsősöknek Tanfolyamra járóknak
Alkalmankénti fizetés 5000 4000
Az első modul (22 lecke) 2 részletben való fizetése 50.000 – 50.000 Nincs ilyen lehetőség
Az első modul (22 lecke) egyben való fizetése 90.000 70.000

 

Mikor? Az órák Hétfőnként vannak. Következő alkalom: március 16.

Pontosan kezdünk, de ha kicsit késnél, akkor is szívesen látunk. A jelentkezés folyamatos a helyszínen –később is csatlakozhatsz a kezdőcsoporthoz.

Hol? Helyszínek:Ezoterikus Jóga Központ, Budapest, Stáhly u. 13, 2 emelet (a Blahánál a Corvin mögött)

Jelentkezés: 06 20 483 4767 vagy andras.hegyeli@gmail.com