Szeretettel meghívunk mindenkit a hamarosan induló Kashmíri Sivaizmus tanfolyamra.

INGYENES BEVEZETŐ ELŐADÁS 2017. március 23.-án, 18 óratól lesz a budapesti jógaközpontban (Stáhly u. 13, II em., 21-es kapucsengő- a Blahánál a Corvin áruház mögött).

A kasmíri sivaizmus hagyományát úgy tekintik, mint a jóga illetve a tantrizmus egyik legtranszcendensebb, legmagasabb formáját, amely az emberiség egyik legnagyobb spirituális kincse. Egy közvetlen és hatékony út Istenhez.A szankrit „Siva” szó azt jelenti, hogy „Mindig Jóságos” és Isten Legfelsőbb Megváltó és Legfelsőbb Spirituális Vezető arculataira vonatkozik. Ezért lehetséges, hogy minden túllépés (transzcendálás) és a Felszabadító Isteni Kegyelem megnyilvánulása valamilyen módon mindig Sivához kapcsolódik, függetlenül milyen spirituális útat követünk.

A Kasmíri Sivaizmus alapelvei és módszerei és beavató jellegei a tanfolyamon mindenki által megérthető módon vannak bemutatva. Ennek eredményeképpen ez a mély ezoterikus hagyomány gyors spirituális fejlődési lehetőséget nyújt a legmagasabb isteni megvalósítás felé.

A tanfolyamom fokozatosan ismerkedünk meg a Kasmíri Sivaizmus alapvető jellegeivel és beavatást kapunk többek között a következő témákba:

-A spirituális felszabadulás alapvető útjai: a limitált lény útja – Anavopaya; a megistenesítő energia útja – Shaktopaya; Siva útja – Shambavopaya; a legfelsőbb út (vagy a fokozatok nélküli út) – Anupaya;

-A megnyilvánulás (teremtés) 36 alapvető aspektusának (tattva) rejtélyei;
-A teremtő ige, az Isteni Logosz fonematikus energiáinak rejtélyei;
-Ezoterikus módszerek a kifinomult erőközpontok és azok „szirmainak”, jellegzetes rezgés irányainak mély és intenzív aktiválására;
-A Kasmíri Sivaizmus alapvető írásainak beavató és gyakorlati tanulmányozás: Shiva Sutra, Spanda Karika, Vijnana Bhairava Tantra, stb;
-A Vijnana Bhairava Tantra 112 közvetlen megvilágosító módszerének gyakorlati feltárása, amelyek lehetővé teszik a Legfelsőbb Isteni Önvaló (Atman) feltárását és Istennel való teljes egységét.

A Sivaizmus tanfolyam továbbá feltárja a következőket:

-Speciális beavatás a Sri Vidya ezoterizmusába, beavatás Tripura Sundari Nagy Kozmikus Erő 15 nitya-jának mantrá-jába;
-Beavatás különböző isteni lények ezoterizmusába és mantrájába;

Különféle beavatások, melyek év végi sikeres vizsga esetén kaphatók meg:
-Kshurika mantra – a brahmarandhra megnyitására, amely lehetővé teszi a korlátolt egyéni állapot túllépését és a „tudat-átvitel” titkos módszerének gyakorlását, amit a tibeti hagyományban a Phowa néven ismernek;
-A titkos, erotikus Maithuna ezoterikus tantrikus módszere;
-A híres Sundaryalahari írásban feltárt titkos spirituális módszerek;
-Egy mantra –  amely a hétköznapi egyéni állapotra jellemző, minden limitáció és az egyéni karma transzcendálására;
-Siva imádásának hagyományos szertartása;
-Titkos mantrák a Siva Lingam 3 alapvető hiposztázisának felébresztésére és aktiválására lényünkben.

Iskolánkban több mint 20 éve indult a kasmíri sivaizmus tanfolyam, amely egyedi Európában és számos országban több ezren járnak rá. A tanfolyamot Nicu Catrina (Adinathananda) állította össze és ő tartja annak leghaladóbb csoportját,  szellemi vezetőnk, Gregorian Bivolaru (Grieg) fenntartásával.

A TANFOLYAM STRUKTÚRÁJA

Tanfolyam két heti rendszerességgel kerül megtartásra és mindenki számára nyitott. Az órák előadásból és több példázó meditációból állnak, amelyekhez legtöbb esetben zenét használunk. Az órán elhangzott lényeges dolgokról, írott jegyzetet adunk.

A tanfolyamot Hegyeli András tartja.

INGYENES BEVEZETŐ ELŐADÁS 2017. március 23.-án csütörtökön, 18 órakor a budapesti jógaközpontban (Stáhly u. 13, II em., 21-es kapucsengő- a Blahánál a Corvin áruház mögött).

Szeretettel várunk mindenkit!